مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای
مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای به چه صورت است؟ معمولاً هنگام خرید، مصرف کننده با مشکلاتی مواجه میشود که یکی از آنها هنگام خرید رادیاتور میباشد. مثلاً برای کاربر سال ایجاد میشود که رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای؟ برای اینکه بتوان به این سوال پاسخ داد باید در ادامه این نوشتار از فروشگاه صنعت تاسیسات نیز همراه ما باشید. تا بتوانید بهترین گزینه را هنگام خرید انتخاب نمایید. مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از اصلی ترین قسمتهای سیستم گرمایش شوفاژ یا همان رادیاتور است.
در واقع رادیاتورها در دنیای امروزی از لحاظ جنس بدنهای که دارند به دو قسمت تقسیم می شود که شامل :
۱. رادیاتور پنلی یا فولادی
۲. رادیاتور پره ای یا آلومینیومی
مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای
همانطور که میدانید امروزه صحبتهای فراوانی درباره سیستمهای گرمایشی جدید مثل پکیج دیواری میشود. صحبتهایی که شامل نوع رادیاتور، میزان گرمایش، قیمت و …است. در بین این صحبتها عمدهترین رقابت درباره رادیاتور پنلی و پره ای میباشد. حالا قصد داریم در این بخش از فروشگااه صنعت تاسیسات به مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای بپردازیم.
مقایسه کردن رادیاتورها از چندین چهت بررسی میشود که شامل :
- میزان گرمایش
- ماندگاری و گارانتی
- تعمیر پذیر بودن سیستم
- قیمت رادیاتور در بازار
- قابلیت کارکرد پکیج دیواری
- حمل و نقل و نصب روی دیوار
میزان گرمایش :
شاید برای شما سوال پیش بیاید که از میان رادیاتور پنلی و پره ای، کدام بهتر است؟مسلما میزان گرمایش یکی از فاکتورهایی است که میتوان با استفاده از آن به مقایسه میانگین رادیاتورها پرداخت. همان طور که میدانید مصرف کننده میخواهد رادیاتوری تهیه کند که ایده آل ترین و بهترین گرمایش را دریافت نماید. در واقع رادیاتورها از یک واحدی به نام بازه حرارت پیروی میکنند. این واحد نشان دهنده میزان حرارتی است که هنگام مصرف کردن از رادیاتور منتقل میشود.
به عنوان مثال ۱۰۰ سانت رادیاتور پنلی ایساتیس ۱۸۳۲ کیلو کالری بر ساعت بازده حرارتی دارد. از طرفی ۱۲ پره رادیاتور پره ای بوتان که دارای اندازه ۱۰۰ سانت هستند بازده حرارتی ۱۸۹۶ کیلو کالری بر ساعت دارند. پس هنگام مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از نظر گرما میتوان نتیجه گرفت که میزان بازدهی حرارتی هر دو برابر است.
تعمیر پذیر بودن سیستم
شاید توجه به معیار تعمیر پذیر بودن هنگام مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای برای شما اهمیت نداشته باشد. چرا که با توجه به مدت زمان بالایی که شرکت به عنوان گارانتی در نظر گرفته است مشهود دلایلی است. یعنی به ندرت پیش میآید که اینگونه رادیاتورها دچار مشکل شوند و به تعمیر نیاز داشته باشند.
در مورد این مقایسه میتوان گفت که اگر یک پره از رادیاتور پره ای سوراخ شود امکان تعویض همان قسمت وجود دارد. یا حتی میتوان مقدار پرههای آن را متناسب با فواصل گرم و سرد سال کم و زیاد کرد. اما در مقابل رادیاتورهای دمای اگر سوراخ شوند امکان تعویض بخشی از پره وجود نخواهد داشت. به طوری که کاربران باید به طور کلی رادیتور خود را تعویض کنند.
قیمت رادیاتور در بازار
یکی از دغدغههای مشتریان به خاطر تنوع بالا در محصولات، انجام یک خرید مقرون به صرفه است. به طوری که هنگام مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای میتوان گفت که رادیاتور پنلی توانسته از رادیاتور پره ای پیشی بگیرد. واضح است که تفاوت قیمت محصولات گرمایشی رادیاتور به خاطر تفاوت در متریال استفاده شده است. قیمت فلز فولاد کمتر از فلز آلومینیوم میباشد. همانطور که گفتیم در اندازههای یکسان، هر دو رادیاتور دارای ضریب حرارتی یکسانی هستند. مثلاً ۱۰۰ سانت از هر کدام از رادیاتورها میزان گرمایش یکسانی را ارائه می دهند.
در نتیجه برای داشتن یک خرید بصرفه باید به سراغ رادیاتور پنلی یا همان فولادی بروید. البته توجه داشته باشید که در رادیاتورهای پنلی یکسری لوازم برای نصب در کارتون محصول وجود دارد. اما در رادیاتورهای پره ای باید لوازم نصب را به صورت جداگانه خریداری کنید که سبب بالا رفتن قیمت میشود.
زیبایی رادیاتور
فاکتور زیبایی از جمله مواردی است که با سلیقه مصرف کننده در تناسب است. یعنی کاربر با توجه به شکل ظاهری و همخوانی با دکوراسیون منزل باید انتخاب خود را قطعی کند. به همین دلیل نمیتوان به طور قطعی به مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای پرداخت. اما لازم است بدانید که رادیاتورهای پنلی به شکل یکپارچه و بدون درز میباشند. وجود چنین طراحی علاوه بر زیبایی، از نظر بهداشتی و تمیز کردن بسیار قابل توجه است. همچنین برخی از برندهای تولید کننده رادیاتور از رنگ الکترواستاتیک استفاده میکنند که باعث افزایش درخشندگی میشود. نظر شخصی بنده این است که رادیاتورهای پنلی با منازل امروزی میتواند تناسب زیبایی را ایجاد کند.
قابلیت کارکرد پکیج دیواری
با توجه بهفراگیر شدن خرید پکیج دیواری ، اغلب کاربران به دنبال این هستند که بدانند رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای؟ کدام یک کارایی بیشتری نسبت به دیگری دارد و سوالات این چنینی. مبدل استفاده شده در پکیج دیواری مسی است که نباید با بدنه رادیاتور، پدیده الکترولیتی را ایجاد کند. حالا باید به مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای بپردازیم تا تشکیل یا عدم تشکیل این پدیده مشخص شود.
در رادیاتورهای پرهای، آلومینیوم استفاده شده در داخل پکیج با مبدل مسی سبب تشکیل دادن پدیده الکترولیتی میشود. در نتیجه به صورت مداوم گاز هیدروژن را در رادیاتور و مدار گرمایش تولید خواهد کرد. پس برای تخلیه این گاز تولید شده باید به طور مداوم هواگیری انجام داد. از طرفی هواگیری مداوم پکیج سبب کاهش عمر مفید پمپ و منبع انبساط شوفاژ شما خواهد شد. با این اوصاف انتخاب یک رادیاتور پنلی به عنوان یک گزینه ایده آل شناخته میشود.
حمل و نقل و نصب روی دیوار
قطعاً مهم است که هنگام خرید رادیاتور بدانیم که آیا قابلیت نصب شدن بر روی دیوار را دارد یا خیر؟! مثلاً میتوان رادیاتور تهیه شده را در محلی که تعیین شده نصب کرد در غیر این صورت راه حل چیست؟! همچنین مهم است که بدانیم برای حمل و نقل کردن رادیاتور خریداری شده چقدر باید هزینه و انرژی صرف کرد. پس بررسی حمل و نقل و نصب روی دیوار، یکی از فاکتورهای مهم برای مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای است.
همانطور که گفتیم رادیاتورهای پنلی از جنس فولاد هستند مسلما هنگام مقایسه با رادیاتورهای پره سنگین محسوب میشوند. در نتیجه به خاطر وزن بالای رادیاتورهای پنلی امکان نصب آنها در ارتفاع وجود ندارد. زیرا احتمال سقوط و خطرهای ناشی از آن همواره وجود دارد. در مقابل رادیاتورهای پره ای به خاطر بدنه آلومینیومی، دارای وزن کمتری هستند. در نتیجه فشار کمتری را به دیوار ساختمان وارد خواهند کرد.
مزایا و معایب رادیاتور پنلی و پره ای
مزایای رادیاتورهای پره ای یا آلومینیومی
- جنس بدنه رادیاتورهای پره ای از آلومینیوم خشک است به همین خاطر قابلیت نصب بر روی دیوار دارند.
- قابلیت تعمیر کردن، تعویض قطعات، اضافه کردن پره برای زمانی که گرمای محیط تامین نمیشود.
- به خاطر آلومینیومی بودن امکان فروش آن ها بعد از گذشت چندین سال وجود دارد.
- داشتن ضریب هدایتی پیشتر یکی دیگر از مزایای رادیاتورهای پره ای به حساب میآید. که هنگام مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای مشخص میشود. ضریب هدایتی پا ضریب حرارتی تفاوت دارد منظور از ضریب هدایتی صورت گرم و سرد شدن است.
- گرمادهی بین ۱۰۰ تا ۱۳۵ کیلوکالری بر ساعت و گاها متناسب با درخواست مشتری گرمادهی به اندازه ۲۲۰ کیلو کالری بر ساعت یکی دیگر از مزیت های خرید رادیاتور پره ای محسوب میشود.
معایب رادیاتور پره ای
- احتیاج داشتن به فضای بیشتر یکی از معایبی است که هنگام خرید رادیاتور پره ای با آن مواجه میشوید.
- احتمال شکستگی یا لب پر شدن رادیاتور هنگام نصب، به خاطر حساسیت بالا.
- مصرف کردن انرژی بیشتر، زمان گیر بودن نصب سیاه کردن دیواری که رادیاتور پره ای بر روی آن نصب شده است.
- سختی نصب، عدم هماهنگی آلومینیوم با مبدل مسی که پیش از این هنگام مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از نظر کارکرد صحبت کردیم.
مزایای رادیاتور پنلی یا فولادی
- ارزان قیمت بودن رادیاتور فولادی به نسبت رادیاتور آلومینیومی یا همان پره ای
- نصب بسیار آسان که سبب شده هزینه نصب آن نیز کاهش یابد.
- دوام و کیفیت بالای فلز فولاد، مقاومت بالا در مقابل آب، رطوبت و زنگ زدگی از مهمترین مزایای رادیاتور پنلی است.
- فولاد استفاده شده هنگام ساخت رادیاتور دارای گریدهای مختلفی است که هر چه گرید بالاتر باشد عمر و کیفت آن نیز بالا میرود.
- عدم نیاز داشتن به هواگیری
- تولید شدن در سایز کوچک که سبب استفاده آن در منازل کوچک شده است.
- همانطور که در مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای گفتیم وجود فلز فولاد باعث خورده نشدن فلز مس میشود.
- زیبایی رادیاتورهای پنلی یکی دیگر از مزایای این پکیجها به شمار میرود. این رادیاتورها به صورت یکپارچه هستند و هیچ داری ندارند. در نتیجه با منازل امروزی همخوانی خواهد داشت.
معایب رادیاتور پره ای
- اگر بخشی از رادیاتور خراب شود باید به طول کلی پکیج را عوض نمایید
- قابلیت کم و زیاد کردن پره ها وجود ندارد.
- خرابی باید باید کل رادیاتور را تعویض کرد.
مسلما نمیتوان با قاطعیت گفت که از بین رادیاتور پنلی و پره ای، کدام بهتر است؟ در قدم اول باید ببینیم که این رادیاتور مشخص شده را برای چه کاری میخواهیم تهیه کنیم. یعنی شرایط آب و هوایی آن محیط چگونه است یا قرار است چه محیطی را گرم نماید. قطعا در هر مورد وجود پارامترهای اقتصادی و فیزیکی سبب میشوند تا با مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای یکی را برگزینیم. به طوری که از نظر ما و با توجه به پارامترها یک محصول نسبت به دیگری ارجعیت پیدا میکند.
سعی ما این بوده که بدون اندکی غرض، به مقایسه و بررسی تفاوت رادیاتور پنلی و پره ای بپردازیم. مثلا در قسمت مقایسه قیمت رادیاتور پنلی و پره ای خواستیم تا یک راهنمایی اقتصادی برای شما ایجاد کرده باشیم. با مطالعه این قسمت قطعا یک انتخاب ایده آل، بهینه و مقرون به صرفه تری خواهید داشت. همچنین رادیاتورهای پنلی که با نام ترکیه یا آلمان فروخته میشود در ۹۰ درصد از مواقع واقعی نیستند.
زیرا همانطور که میدانید کشور ما یک منبع غنی از فلز فولاد در منطقه میباشد پس وارد کردن این محصول با توجه قیمت تمام شده اصلا مقرون به صرفه نخواهد بود. میتوان گفت که تهیه کردن رادیاتور پنلی از یک تولید کننده کاملا معتبر، میتواند خیال شما را از بابت گرمایش منزل مسکونی یا محل کار شما را راحت کند. چرا که مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از نظر گرما نیز به عنوان یک معیار مهم شمارده میشود.